„Sub tuum praesidium confugimus, Sancta Dei Genitrix!”

Az elmúlt évben Tét-Szentkúton tartottuk jubileumi – huszonötödik – Mária-zarándoklatunkat, ahol a folytatás mellet döntöttünk. Ennek megfelelően az idei évben – Cirill főapát úr elfoglaltságára is tekintettel – új időpontban, 2024. szeptember 7-én, Budapesten a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony-templomban tartjuk a zarándoklatot. A plébánia-templomként működő kegytemplom és környéke a középkor óta bővelkedik szakrális történelmi eseményekben, melyekről az interneten is tájékozódhatunk.

A program:

Szombaton – szeptember 7-én – 10:30 és 11 óra között találkozunk Budapesten a Havas Boldogasszony-templomban – 1016 Budapest, Mészáros u. 1. (Krisztina krt. Mészáros utca sarok.) A szentmise kezdete előtt a templom plébánosa röviden bemutatja a kegyhely történetét. A közös szentmisét a Havas Boldogasszony-templomban 11 órakor kezdjük, mely szentmisét Cirill főapát úr fogja celebrálni (várjuk a Budapesten és környékén szolgáló bencés diákpapjaink részvételét is).

A szentmisét követően a templomban keresztutat végzünk, a szokásoknak megfelelően.

A szentmisét és a keresztutat követően az alkalomhoz illő tartalommal Mali Katalin Tihanyban élő orgonaművész és Navratil Andrea népdalénekes ad hangversenyt „Mennyek királynője” címmel. (A két művész közös fellépéseiről bővebb tartalmat találhatunk az interneten.)
A hangversenyt követően a templom közvetlen közelében található Szent Gellért Általános Iskolában lesz a közös ebéd, ahol alkalom nyílik a kötetlen társalgásra is.

Az étkezés:

A részvételi szándékot kérjük, hogy kellő komolysággal és a határidőt betartva 2024. augusztus 20-ig jelezzétek. Akinek az étkezéssel kapcsolatban különleges igénye van, azt kérjük, hogy jelezze.

Jelentkezés a következő linkre kattintva lehetséges: https://forms.gle/hj2NUEYMpxnf79j38

A zarándoklat szervezésében és a vendéglátásban a BDSZ Budapesti Szervezete – mint a Szövetség egyik legerősebb területi szervezete is részt vesz – így számíthatunk a szívélyes vendéglátásra, fogadtatásra. A Bencés Diákszövetség vezetőinek tevékeny közreműködése folytán a Szövetség a zarándoklat költségeit támogatja – étkezés – így az anyagiak senkit se tartsanak vissza a jelentkezéstől.

A parkolás:

Munkaszüneti napokon, így szombaton is Budapesten a parkolás díjmentes.  A Havas Boldogasszony templom környékén a legközelebbi parkolási lehetőség a Pauler utca, Roham utca. Kicsivel távolabb: Dózsa György tér, Attila, utca, Krisztina körút Dózsa György tér felé eső szakasza, továbbá a Krisztina körút Déli pályaudvar környéki része.

Üdvözlettel és barátsággal:

Dr. Jobbágy Lajos (Ph69), szervező (lajosdrjobbagy@gmail.com, +36 30 955 2246)

Juhász Norbert (Ph67), BDSZ Budapesti Területi Szervezet (nbt@gmail.com, +36 30 211 3956)