Események betöltése

« Összes Események

Mária zarándoklat 2023

szeptember 23 @ 10:30 - szeptember 24 @ 13:00

Előzetes program a Bencés Diákszövetség jubileumi – huszonötödik – Mária-zarándoklatának megrendezéséhez

Helyszín: Tét-Szentkút

Tét-Szentkút kegykép

Tét-Szentkút kegykép

Az alapításának centenáriumát ünneplő Bencés Diákszövetség egy másik, fontos jubileumához is elérkezett. Az 1998-ban Kovács Attila (Ph1955) diáktársunk tevékeny kezdeményezésével, Asztrik főapát úr és az elnökség támogatásával elindított Mária-zarándoklat évenkénti megrendezésével, immár 25. alkalommal jöhetünk össze Mária tiszteletét megünnepelni egy, a Kárpát-medencében található kegyhelyen.

Az idei évben a zarándoklat helyszínéül Tét-Szentkútra esett a választás, mely zarándokhely a XVIII. század elejétől a Búcsújárók könyve szerint „a környék virágzó búcsújáró helye lett.”

A tervezett program szerint 2023. szeptember 23-án a délelőtti órákban érkezve, 11 órakor kezdődik a szentmise, amit Cirill főapát úr mutat be. Ezt követően kerül sor a szokásos módon a keresztútra, majd késő délután a közelben lévő étteremben vacsorázunk. Győr és Pannonhalma közelsége miatt is szeretettel várjuk a zarándoklatra a jelenlegi győri és pannonhalmi bencés diákokat.

A vacsora után fakultatív módon átmegyünk Pannonhalmára, ahol a Szent Jakab-ház vendégszeretetét élvezve tovább folytatnánk a beszélgetést. Másnap részt vehetünk a bencés közösség reggeli dicséretén, majd pedig a konvent misén. Közös ebéddel és Cirill atya főapáti áldásával érne véget jubileumi Mária-zarándoklatunk.

Ez az előzetes program, a végleges és részletes programot és a jelentkezés feltételeit május végén fogjuk közzétenni.

dr. Jobbágy Lajos (Ph1969)
lajosdrjobbagy@gmail.com
+36 30 9552246

Részletek

Kezdés:
szeptember 23 @ 10:30
Vége:
szeptember 24 @ 13:00
Esemény kategória:

Szervezők

Bencés Diákszövetség
dr. Jobbágy Lajos (Ph69A)

Helyszín

Tétszentkút
Tétszentkút, Győr-Moson-Sopron megye 9100 Hungary + Google Térkép