Események betöltése

« Összes Események

2024. évi rendes Küldöttgyűlés

május 30 @ 15:00 - 16:00

Bencés Diákszövetség

Tisztelt Küldöttek, Pótküldöttek és Területi Vezetők! Kedves Diáktársaim! 

A Bencés Diákszövetség 2024. évi rendes Küldöttgyűlését (Küldöttgyűlés) a Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 4. pontja alapján az alábbiak szerint hívom össze:

A Küldöttgyűlés helyszíne: Szent Benedek Gimnázium és Technikum (1083 Budapest, Práter u. 13.) (megközelítés M3 metróval, 4 v. 6 villamossal: Corvin negyed megálló, parkoláshoz ajánljuk a közeli Corvin Plaza Bevásárlóközpont fizetős parkolóját)

A Küldöttgyűlés időpontja: 2024. május 30. csütörtök 15:00 óra (regisztráció 14:50-től)

A Küldöttgyűlés megtartásának módja: személyes jelenléttel

A Küldöttgyűlés napirendje: 

  1. Küldöttgyűlés megnyitása. Névsorolvasás. A határozatképesség megállapítása. Küldöttgyűlési tisztségviselők: levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, két jegyzőkönyv hitelesítő megválasztása;
  2. Napirend elfogadása;
  3. Az Elnök és a Főtitkár beszámolója az elmúlt időszakról;
  4. A Bencés Diákszövetség 2023. évi beszámolójának és közhasznúsági mellékletének elfogadása, a Felügyelőbizottság vonatkozó jelentésének ismertetése (a napirendhez kapcsolódó mellékletek letöltése: 2023. évi beszámolóKözhasznúsági melléklet);
  5. A Bencés Diákszövetség 2024. évi költségvetésének elfogadása;
  6. Egyebek (ebben a napirendi pontban határozathozatal nem történik);
  7. Zárszó

A Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 6. pontja alapján „[a] Küldöttgyűlés – mind a személyes részvétellel megtartott, mind az elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével megtartott Küldöttgyűlés ülés esetében – akkor határozatképes, ha az érvényes mandátummal (területi szervezet által megválasztott és az Elnökségnek írásban bejelentett) rendelkező küldöttek több, mint 50 százaléka megjelent. A területi szervezet, ha valamely küldöttje akadályoztatása miatt nem tud megjelenni a Küldöttgyűlésen, jogosult megválasztott és bejelentett pótküldöttei közül a kieső küldött helyén mást küldeni. A küldött helyén megjelenő pótküldöttet a Küldöttgyűlésen a küldöttekével azonos jogok illetik meg.”

Amennyiben a 2024. május 30. napján 15:00 órára összehívott Küldöttgyűlés nem lesz határozatképes, úgy a Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 6. pontja alapján a megismételt Küldöttgyűlést az eredeti, jelen meghívóban közölt napirenddel 2024. május 30-án 15:20 órára tűzöm ki, amelynek helyszíne: Szent Benedek Gimnázium és Technikum (1083 Budapest, Práter u. 13.). A megismételt Küldöttgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

A Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 5/A. pontja alapján a Küldöttgyűlési meghívó közzétételétől számított 3 (három) napon belül a tagok és a Diákszövetség szervei a Küldöttgyűlést összehívó szervtől vagy személytől a napirend kiegészítését kérhetik, a kiegészítés indokolásával. A napirend kiegészítésének tárgyában a Küldöttgyűlést összehívó szerv vagy személy 2 (két) napon belül dönt. Ha a napirend kiegészítése iránti kérelemről a Küldöttgyűlést összehívó szerv vagy személy nem dönt vagy azt elutasítja, a Küldöttgyűlés a napirend elfogadásáról szóló határozat meghozatalát megelőzően külön dönt a napirend kiegészítésének tárgyában, azzal, hogy a szabályszerűen nem közölt napirenden szereplő kérdésben csak akkor hozható határozat, ha a részvételre jogosultak legalább háromnegyede jelen van és a napirenden nem szereplő kérdés megtárgyalásához egyhangúlag hozzájárul.

A Küldöttgyűlésen minden küldött egy-egy szavazattal rendelkezik. A küldöttek szavazati jogukat semmilyen formában másra át nem ruházhatják.

Kérjük, hogy ezen a regisztrációs linken vagy az akta@bdsz.hu e-mail címen jelezzétek a részvételi szándékot. Az előzetes regisztráció nem kötelező, de nagyban segíti a Küldöttgyűlés előkészítését.

Mindenki személyes megjelenésére számítunk!

Budapest, 2024. május 15. napján

Tisztelettel és barátsággal,

Nógrádi László (Ph66)
a Bencés Diákszövetség elnöke

Részletek

Dátum:
május 30
Időpont:
15:00 - 16:00

Szervező

Bencés Diákszövetség
E-mail:
akta@bdsz.hu
View Szervező Website

Helyszín

Szent Benedek Gimnázium és Technikum
Práter utca 13.
Budapest, Budapest 1083 Hungary
+ Google Térkép
View Helyszín Website