Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

2022. évi rendes Küldöttgyűlés

2022-05-21 @ 14:40 - 17:00

Bencés Diákszövetség

Tisztelt Küldöttek, Pótküldöttek és Területi Vezetők! Kedves Diáktársaim!

A Bencés Diákszövetség 2022. évi rendes Küldöttgyűlését a Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 4. pontja alapján az alábbiak szerint hívom össze:

A Küldöttgyűlés helyszíne: Szent Benedek Gimnázium és Technikum (1083 Budapest, Práter u. 13.) (megközelítés M3 metróval, M30 állomáspótló busszal, 4 v. 6 villamossal: Corvin negyed megálló)

A Küldöttgyűlés időpontja: 2022. május 21. szombat 15:00 óra (regisztráció 14:40-től)

A Küldöttgyűlés napirendje:

  1. Küldöttgyűlés megnyitása. Névsorolvasás. A határozatképesség megállapítása. Taglétszám rögzítése. Küldöttgyűlési tisztségviselők: levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, két jegyzőkönyv hitelesítő és a Szavazatszámláló bizottság megválasztása;
  2. Napirend elfogadása;
  3. Az Elnökség beszámolója a 2019-2021. évekről;
  4. A Bencés Diákszövetség 2021. évi beszámolójának és közhasznúsági mellékletének elfogadása, a Felügyelőbizottság vonatkozó jelentésének ismertetése (a napirendhez kapcsolódó mellékletek letöltése: 2021. évi beszámoló, Közhasznúsági melléklet);
  5. A Bencés Diákszövetség 2022. évi költségvetésének elfogadása;
  6. A Bencés Diákszövetség 2020. évi beszámolójának és közhasznúsági mellékletének jóváhagyása, a Felügyelőbizottság vonatkozó jelentésének ismertetése (a napirendhez kapcsolódó melléklet: 2020. évi beszámoló és Közhasznúsági melléklet);
  7. A Bencés Diákszövetség 2019. évi beszámolójának és közhasznúsági mellékletének jóváhagyása, a Felügyelőbizottság vonatkozó jelentésének ismertetése (a napirendhez kapcsolódó melléklet: 2019. évi beszámoló és Közhasznúsági melléklet);
  8. Befektetési Szabályzat elfogadása;
  9. Az Alapszabály módosítása (a napirendhez kapcsolódó mellékletek: Alapszabály módosítás korrektúrás változat (Az Alapszabály módosítását az előterjesztés mellékletében változáskövetés jelöli a következők szerint: piros áthúzott szöveg jelöli a törlést, aláhúzott kék betűszín pedig az új szöveg beírását.), Alapszabály módosítás tisztázott változat);
  10. A Jelölő Bizottság megválasztása;
  11. A Felügyelőbizottság elnökének és tagjainak megválasztása titkos szavazással;
  12. Egyebek (ebben a napirendi pontban határozathozatal nem történik);
  13. Zárszó

A Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 6. pontja alapján „[a] Küldöttgyűlés akkor határozatképes, ha az érvényes mandátummal (területi szervezet által megválasztott és az elnökségnek írásban bejelentett) rendelkező küldöttek több, mint 50 százaléka megjelent. A területi szervezet, ha valamely küldöttje akadályoztatása miatt nem tud megjelenni a Küldöttgyűlésen, jogosult megválasztott és bejelentett pótküldöttei közül a kieső küldött helyén mást küldeni. A küldött helyén megjelenő pótküldöttet a Küldöttgyűlésen a küldöttekével azonos jogok illetik meg.”

Amennyiben a 2022. május 21. napján 15:00 órára összehívott Küldöttgyűlés nem lesz határozatképes, úgy a Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 6. pontja alapján a megismételt Küldöttgyűlést az eredeti, jelen meghívóban közölt napirenddel 2022. május 21-én 15:15 órára tűzöm ki, amelynek helyszíne: Szent Benedek Gimnázium és Technikum (1083 Budapest, Práter u. 11.). A megismételt Küldöttgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

A Bencés Diákszövetség Alapszabálya 8. § 5/A. pontja alapján a Küldöttgyűlési meghívó közzétételétől számított 8 napon belül a tagok és a Szövetség szervei a Küldöttgyűlést összehívó szervtől vagy személytől a napirend kiegészítését kérhetik, a kiegészítés indokolásával. A napirend kiegészítésének tárgyában a Küldöttgyűlést összehívó szerv vagy személy jogosult dönteni. Ha a napirend kiegészítése iránti kérelemről a Küldöttgyűlést összehívó szerv vagy személy nem dönt vagy azt elutasítja, a Küldöttgyűlés a napirend elfogadásáról szóló határozat meghozatalát megelőzően külön dönt a napirend kiegészítésének tárgyában.

Kérjük, hogy ezen a regisztrációs linken vagy az akta@bdsz.hu e-mail címen jelezzétek a részvételi szándékot. Az előzetes regisztráció nem kötelező, de nagyban segíti a Küldöttgyűlés előkészítését.

Tekintettel arra, hogy a Felügyelőbizottság mandátuma idén nyáron lejár, a Küldöttgyűlésen új Felügyelőbizottsági tagokat kell választanunk, amely a Diákszövetség működése szempontjából kiemelten fontos. Kérjük, működjetek közre a jelölés folyamatában és az FB tagjelölteket küldjétek meg ezen a linken vagy az akta@bdsz.hu e-mail címre.

Kérlek Benneteket, hogy az esetleges javaslatokat, észrevételeket előzetesen, legkésőbb a Küldöttgyűlés kezdete előtt 3 nappal küldjétek meg az akta@bdsz.hu e-mail címre vagy postai úton a Bencés Diákszövetség, 9090 Pannonhalma, Vár 1. levelezési címre.

Mindenki személyes megjelenésére számítunk!

Budapest, 2022. május 6. napján

Tisztelettel és barátsággal,

Nógrádi László (Ph66)

a Bencés Diákszövetség elnöke

Részletek

Dátum:
2022-05-21
Időpont:
14:40 - 17:00

Szervező

Bencés Diákszövetség
E-mail:
akta@bdsz.hu
View Szervező Website

Helyszín

Szent Benedek Gimnázium és Technikum
Práter utca 13.
Budapest, Budapest 1083 Hungary
+ Google Térkép
View Helyszín Website