• Richárd atya 70 éves

    2012. január 27. | Egyéb

    Diáktársunk, Korzenszky Richárd atya (Ph/59), a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium volt igazgatója, egykori oktatási miniszteri biztos, a Balaton-régió elismert kultúraszervezője, 2011. november 27-én töltötte be 70. életévét.
    Rendtársai, régebbi és mostani munkatársai, barátai, tanítványai, illetve politikai és egyházi vezetők december 2-án pénteken, a tihanyi apátsági templomban ünnepélyesen köszöntötték Richárd atyát. Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát úr az ünnepelt győri és pannonhalmi pedagógusi munkájára emlékezett, majd a tihanyi apátság újraalapítását és megszépítését és az ökumenikus buzgóságot emelte ki. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a “Páternoszter” című naplójegyzetekben dokumentált minisztériumi évekre (1991-1994) emlékezett, és a kormányzat nevében köszönetet mondott Richárd atyának az egyházi iskolarendszer újraindításában végzett vezető szerepéért. Tósoki Imre, Tihany község polgármestere és Bakos Péter, a helyi egyházközség képviselőtestületének elnöke bensőséges szavakkal köszöntötték Richárd atyát.
    A köszöntés végén került sor a “Heggyel az ég egybemosódik” című ünnepi kötet átadására és bemutatására. 82 értékes írást – tanulmányt, esszét vagy személyesebb hangú levelet – tartalmaz az igényes kivitelű, 800 oldalas kötet. A szép ünnepség, az ünnepséget követő fogadás és a kötet Richárd atya és bencés közösségünk barátainak, ismerőseinek: tehát sokaknak, köztük vállalkozóknak és nagyobb cégeknek, a nagylelkűségéből, felajánlásaiból valósulhatott meg. Köszönet érte, Isten áldása kísérje mindnyájukat!