• Öregdiáktalálkozó – GYŐR – 2017. május 20.

  2017. április 6. | Ajánló, Meghívók
  .
  Kedves Iskolatársak!
   .
  A Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végzettek idei, közös érettségi találkozóját 2017. május 20-án, Győrött tartjuk.
   .
  Hívjuk és várjuk mindazokat, akik 1942., 1947., 1952., 1957., 1962., 1967., 1972., 1977., 1982., 1987., 1992., 1997., 2002., 2007., 2012. évben érettségiztek, vagy bizonyos ideig Iskolánk diákjai voltak, de másutt érettségiztek.
   .
  Találkozás: 9 órától a Széchenyi téren (ha esik az eső, a Rendház és a Gimnázium folyosóján).
  A szentmise 10 órakor kezdődik, mely koncelebrációs lesz, ezért a találkozóra érkező, felszentelt papok erre készüljenek! A szentmise főcelebránsa dr. Ternyák Csaba (Gy72) egri érsek úr, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja lesz. Az evangélium utáni könyörgések befejeztével, minden osztályból egy személy az áldoztató rácsnál előkészített gyertyákból gyújtson meg egyet, elhunyt tanáraink és diáktársaink emlékére!
  A szentmisét a Gimnázium Dísztermében rövid ünnepség követi. A jubiláló diákok nevében az 50 éve érettségizett dr. Horváth István (Gy67) teológiai tanár, a Pécsi Székeskáptalan nagyprépostja mond ünnepi beszédet.
   .
  Ezt követően minden osztály, a számára kijelölt tanteremben tarthat „osztályfőnöki órát”, majd önálló programot szervezhet.
   .
  A templom kriptája 14 óráig lesz nyitva.
   .
  Kedves Diáktársaink! Mindezeken túl, szeretettel hívunk és várunk a Bencés Diákok Győri Egyesületébe! Ha még nem vagy tagunk, jelentkezni a találkozó szervezésében közreműködőknél és a tanári szoba melletti BDGYE standnál lehet. A www.bdgyegyor.hu honlapunkon tájékozódhatsz Egyesületünk munkájáról, életéről. A találkozón megvásárolható lesz a Gimnázium történetét és szinte valamennyi tablóképét tartalmazó DVD, Pax-os bencés kitűző, valamint Luif Otmár atya, korábbi gimnáziumigazgató Füveskönyve, a Jáki Teodóz atyáról nemrégiben kiadott Vándorapostol című könyv és Nádasi Alfonz atya hadifogolynaplója. Reméljük, valamennyiőtöknek különleges élményt jelent majd e jeles ünnep.
   .
  Hisszük, hogy maradandó, szép emlékekkel lesztek gazdagabbak, és lélekben megerősödve tevékenykedtek tovább. Munkátokhoz, életetekhez jó egészséget kívánunk és mindnyájatokra Isten áldását kérjük!
   .
  Kelt: Győrött, 2017. január 22-én, Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapján
   .
  Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Igazgatósága, Bencés Diákok Győri Egyesülete Elnöksége