Requiem az egyházi iskolák elhunyt tanáraiért és diákjaiért

Margit körúti Ferences Plébániatemplom Margit körút 23, Budapest, Budapest

Az egyházi iskolák öregdiák szervezeteinek nevében szeretettel hívjuk és várjuk a férfi és női szerzetesrendek, evangélikus, görög és római katolikus, valamint a református egyházak által fenntartott iskolák jelenlegi és egykori tanárait, növendékeit 2022. november 12-én, szombaton 16:00 órakor a Margit körúti Ferences Plébániatemplomba (Budapest, II. kerület, Margit körút 23.). Főcelebráns: Korzenszky Richárd OSB, Házigazda: Lukovits Milán OFM

Budapesti bencés sörözés

Kisvigadó Vendéglő Villányi út 34., Budapest, Budapest

November 14-én hétfőn 17 órától találkozási lehetőség és bencés sörözés a Kisvigadóban. Helyszín: Kisvigadó vendéglő 1113 Budapest (XI. kerület), Villányi út 34., a 17-es és 61-es villamos Szüret utcai megállójánál.

Budapesti bencés sörözés

Kisvigadó Vendéglő Villányi út 34., Budapest, Budapest

December 12-én hétfőn 17 órától találkozási lehetőség és bencés sörözés a Kisvigadóban. Helyszín: Kisvigadó vendéglő 1113 Budapest (XI. kerület), Villányi út 34., a 17-es és 61-es villamos Szüret utcai megállójánál.

Nagy Gáspár emlékmise

Egyetemi Templom Papnövelde utca 5-7., Budapest, Budapest

Emlékmise Nagy Gáspár halálának 16. évfordulóján az Egyetemi Templomban

Patrik atya halálának 1. évfordulója

Szent Imre Kápolna Bartók Béla út 19., Budapest, Budapest

Kedves Barátaink! Patrik atya halálának egyéves évfordulójáról a következőképpen emlékezünk meg: január 8-án vasárnap reggel 9 órakor a Bartók Béla út 19. sz. alatti első emeleti Szent Imre kápolnában mutat be szentmisét Barabás Bence templomigazgató atya Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, amely szentmisét Patrik atya lelki üdvéért ajánlja fel. Délután pedig az angolkisasszonyok templomában (V. ker. Váci […]

Budapesti bencés sörözés

Kisvigadó Vendéglő Villányi út 34., Budapest, Budapest

Január 9-én hétfőn 17 órától találkozási lehetőség és bencés sörözés a Kisvigadóban. Helyszín: Kisvigadó vendéglő 1113 Budapest (XI. kerület), Villányi út 34., a 17-es és 61-es villamos Szüret utcai megállójánál.

X. Győri Bencés Bál

Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Széchenyi tér 8., Győr, Győr-Moson-Sopron megye

Részletek és jelentkezés: www.gyoribencesbal.hu  Szeretettel várjuk diákjaink szüleit, öregdiákjainkat és családjaikat, győri és környékbeli barátainkat! Külön szeretettel várjuk fiatal felnőtt öregdiákjainkat!  Hagyományosan: bencés vendégszeretet és közvetlenség, szolid elegancia, kiváló tánczene, kulturális blokkok, bőség ételben-italban, baráti találkozások! A QR-kód mellett - ismét: papíralapú meghívó: ajándékként is! 

Budapesti bencés sörözés

Kisvigadó Vendéglő Villányi út 34., Budapest, Budapest

Február 13-án hétfőn 17 órától találkozási lehetőség és bencés sörözés a Kisvigadóban. Helyszín: Kisvigadó vendéglő 1113 Budapest (XI. kerület), Villányi út 34., a 17-es és 61-es villamos Szüret utcai megállójánál.

Voces Passionis – Nagyböjti zenés meditáció

Loyolai Szent Ignác Bencés Templom Széchenyi tér 9., Győr, Győr-Moson-Sopron megye

A Collegium Musicum Jaurinense nagyböjti zenés meditációja Nagyböjti meditációra hív a Collegium Musicum Jaurinense a Szent Ignác Bencés Templomba. A koncert műsorán az órómai Szent Cecília Graduale gyűjteményének négy olyan tétele hangzik el az eredeti forrás pontos másolatából, amelyet a mai liturgiában, terjedelmük okán, már nem hallhatunk, és amelyek Jézus szenvedésének és ezt szemlélve a […]

Ludvig Rezső aranyműves mester előadása – A Magyar Szent Korona

Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium - Tükörterem Villányi út 27., Budapest, Budapest

A Bencés Diákszövetség Budapesti szervezete szeretettel meghívja Ludvig Rezső aranyműves mester előadására: A Magyar Szent Korona Őstörténetünk szakrális jelei a Kr.u. II. sz-ban. Az egyiptomi koptok ikonográfiája a Magyar Szent Koronán. Régészeti szenzáció: a Farasi katedrális. Mária ábrázolás a 7.sz-ból: fején a Magyar Szent Korona hasonmásával Őskeresztény gömbös kereszt a Magyar Szent Koronán Apostolok ábrázolása […]

Budapesti bencés sörözés

Kisvigadó Vendéglő Villányi út 34., Budapest, Budapest

Március 13-án hétfőn 18 órától találkozási lehetőség és bencés sörözés a Kisvigadóban. Helyszín: Kisvigadó vendéglő 1113 Budapest (XI. kerület), Villányi út 34., a 17-es és 61-es villamos Szüret utcai megállójánál.